Kaikkia lasten syöpiä ei vielä osata hoitaa

Vuosittain Suomessa sairastuu syöpään 160 lasta. Kiitos hyvän hoidon, lasten syöpien paranemisennusteet ovat kehittyneet huimasti 1970-luvulta lähtien. Lapsuusiän syöpien hoito on nykyään yleensä parantava. Neljä viidestä sairastuneesta lapsesta selviää, mutta ennuste kuitenkin vaihtelee eri syöpien välillä. Kaikkia lasten syöpiä ei vielä osata hoitaa.

Lasten syöpien hoito on Suomessa maailman huipputasoa tutkimuksen ansiosta. Hoitojen hyvä kehitys on edellyttänyt valtavasti tutkimustyötä. Suomessa ollaan maailman kärjessä myös tällä tutkimuksen alueella.

Syöpäsäätiö tukee useita lasten syöpien tutkimushankkeita. Tutkimuksen kohteena ovat muun muassa lasten leukemiahoidot, kantasolusiirtojen vaikutukset lapsiin ja raskausaikaan liittyvän syövän vaikutukset lapseen.

Vuosina 2018-2019 rahoitusta on myönnetty kahdeksalle hankkeelle yhteensä 840 000 euroa. Tutustu sivuillamme tukemiimme tutkimushankkeisiin.

Tutkimuksella pelastetaan henkiä

Neuroblastooma on esimerkki lasten syövästä, jota ei ole vielä tutkittu riittävästi. Se on lasten yleisin aivojen ulkopuolella sijaitseva kiinteä syöpä. Sen ennuste on huono. Varpu Hintsasen viisivuotias tytär sai tämän syövän. Varpu halusi kertoa Senjan tarinan, jotta tutkimukseen saataisiin lisää varoja ja jotta yksikään pieni potilas ei enää menehtyisi.

Lue Senjan tarina.

Auta meitä varmistamaan, että lasten syöpien tutkimus ei jää kesken. Lahjoita keräykseen 15.2.-15.3.2020:

Lahjoita verkossa

Lahjoita MobilePaylla numeroon 22651

Lahjoita Syöpäsäätiön tilille viitteellä 2202 tai 22020 (yritykset), lahjoitustilit löydät täältä