Syöpäsäätiö ja sen tunnetuin keräys Roosa nauha ovat suosittuja lahjoituskohteita. Molemmat sijoittuivat kärkisijoille suomalaisten mielikuvissa järjestöistä ja keräyksistä, kertoo tuore hyväntekeväisyystutkimus. Tutkimuksessa arvioitiin 39 eri järjestön tai keräyksen tunnettuutta, tukijoiden määrää ja kuutta eri mielikuvatekijää.

Roosa nauha oli ykkössijalla kokonaismielikuvassa, tukijoiden määrässä ja mielikuvatekijöiden yhteisvaikutusta tarkasteltaessa. Myös Syöpäsäätiö sijoittui hienosti kolmannelle sijalle kokonaismielikuvaa tarkasteltaessa. Syöpäsäätiön tunnettuus ja tukijoiden määrä on  kasvanut huomattavasti kahden viime vuoden aikana.

Sairauksien parantaminen ja hoitomenetelmien kehittäminen on ollut suomalaisille kaikista tärkein hyväntekeväisyyskohde jo vuosien ajan. Tuoreen tiedon mukaan yhä useampi on tukenut sairauksien hoitojen kehittämistä viimeksi kuluneen vuoden aikana.

Suomalaisten mielikuvia hyväntekeväisyydestä tutki Taloustutkimus Oy helmikuussa 2020 ennen koronapandemian leviämistä. Kyselyyn vastasi 2598 suomalaista.

”Olemme sydämestämme kiitollisia siitä luottamuksesta ja kasvavasta tuesta, jota Syöpäsäätiö ja Roosa nauha -keräys ovat saaneet osakseen. Syöpätutkimuksen ja sairastuneiden tukeminen on meille suomalaisille tärkeä asia, joka koskettaa meistä useimpia. Olemme onnistuneet kertomaan syöpätutkimuksen tärkeydestä sairauden pysäyttämisessä. Syövästä saadaan tietoa vain tutkimalla ja vain tutkimuksen kautta kehitetään parempia hoitoja”, kertoo Syöpäsäätiön varainhankintajohtaja Sari Meller.

Syöpäsäätiö jakoi vuonna 2019 ennätysmäärän apurahoja kotimaiselle syöpätutkimukselle, yhteensä 7,3 miljoonaa euroa.

Syöpäsäätiö kerää parhaillaan varoja tutkimukselle, johon koronapandemia on vaikuttanut vakavasti. Moni tutkimushanke on ollut pysähdyksissä ja taloustilanteen heikkeneminen aiheuttaa epävarmuutta rahoituksen jatkuvuudelle. Syksyn Roosa nauha -keräys käynnistyy 22.9. ja tarjoaa jälleen jokaiselle sopivan tavan osallistua ja tukea syöpätutkimusta.

Taloustutkimuksen hyväntekeväisyystutkimukseen.