Syöpään erikoistuneet sairaanhoitajat vastaavat neuvontapalvelussa puheluihin, sähköposteihin ja soittopyyntöihin.

”Syöpä ei pidä joululomaa. Joka päivä noin 90 suomalaista saa syöpädiagnoosin. Myös aivan joulun alla moni saa kuulla sairastavansa syöpää. Moni jää pelkojen ja kysymysten kanssa helposti yksin”, kertoo neuvontapalveluiden päällikkö Taina Häkkinen.

”Jouluna on mahdollista esimerkiksi jättää viesti ja soittopyyntö neuvontapalveluumme. Otamme yhteyttä heti seuraavana arkipäivänä. Meille voivat soittaa syöpään sairastuneet, läheiset ja kaikki muutkin, joita syöpäasiat askarruttavat”, Häkkinen jatkaa.

Syöpäjärjestöjen valtakunnallinen neuvontapalvelu:

Maksuttomaan numeroon 0800 19414 voi soittaa maanantaisin ja torstaisin kello 10-18 ja tiistaisin, keskiviikkoihin ja perjantaisin 10-15. Muina aikoina voi jättää puhelinvastaajan soittopyynnön. Myös neuvonta@cancer.fi -osoitteeseen voi lähettää sähköpostia ja tai soittopyynnön.

LiveChat löytyy www.kaikkisyovasta.fi -sivulta. Chatissa voi keskustella reaaliaikaisesti hoitajan kanssa tai lähettää sähköpostia.
Soittopyyntöihin ja sähköpostiviesteihin vastataan seuraavana arkipäivänä.

Myös  Syöpäjärjestöjen Kipulinja vastaa kysymyksiin kaikkina arkipäivinä. Apua syöpäkipuihin on mahdollista saada  numerosta 050 369 6707 arkipäivisin kello 9.00-12.00

 

Syöpään sairastuneen joulu on monella tapaa toisenlainen. Syöpä johtaa nimittäin monissa perheissä myös taloudellisiin huoliin. Syöpäsäätiö myöntää taloudellista avustusta syöpäpotilaille ja perheille, joille sairaus on tuonut tullessaan myös taloudellisia ongelmia.

Anna lahjaksi hetken huojennus. Lahjoita Syöpäsäätiön joulukeräykseen >>>

Bannerikuva, josta pääsee lahjoittamaan joulukeräykseen.