Luvassa on vuoden koskettavin tv-ilta, jossa tärkeän asian puolesta esiintyvät Suomen ykkösartistit Anna Puu, Juha Tapio ja Lauri Tähkä, TTK-tuomarit Jorma UotinenHelena Ahti-Hallberg sekä monet TTK:sta tutut tanssitähdet.

Ohjelmaa on tehty yhdessä syöpään sairastuneiden ja heidän läheistensä kanssa. Heidän tarinoidensa lisäksi ääneen pääsevät syöpätutkijat.

Syöpäsäätiö hakee ohjelmalla lahjoituksia, jotta Suomessa tehtävä syöpätutkimus voidaan turvata. Valtio ei rahoita riittävästi tutkimusta ja erityisesti sairaaloissa tehtävän tutkimustyön rahoitus on vähentynyt huolestuttavasti. Syöpäsäätiö on suurin yksityinen syöpätutkimuksen rahoittaja Suomessa. Syöpäsäätiö tuki vuonna 2017 146 syöpätutkijan työtä apurahalla. Apurahoja jaettiin kaikkiaan 6,5 miljoonaa euroa. Suurimmat apurahat myönnettiin munasarjasyövän, rintasyövän ja eturauhassyövän tutkimukseen.

Tutkimusta tarvitaan, jotta syövän hoitoa ja ehkäisyä pystytään kehittämään. Syöpään sairastuu yli 30 000 suomalaista vuosittain ja määrän arvioidaan kasvavan.

Roosa nauha Tanssii Tähtien Kanssa suorana MTV3-kanavalla keskiviikkona 31.10. klo 20-22. Muista katsoa! 

Ohjelma tulee uusintana MTV3-kanavalla heti torstaina 1.11. klo 14.55. Ohjelma on myös katsottavissa MTV:n Katsomossa ja CMorella vuoden loppuun asti. Ohjelma esitetään lisäksi 31.10. simulcastina CMorelta livenä ilman mainoskatkoja.

Lisätiedot:

Viestintä- ja varainhankintajohtaja Helena Hulkko (17.10. alkaen), puh. 050 582 22 11, helena.hulkko@cancer.fi

Yksityisvarainhankinnan päällikkö Kaija Laitinen, puh. 044 218 4331, kaija.laitinen@cancer.fi