-Olemme äärettömän kiitollisia kaikille lahjoittaneille ja kuukausitukijoiksi lupautuneille. Joka ikinen lahjoitus tarvitaan, jotta syöpätutkimus voi jatkua. Se, miten moni halusi tukea syövän voittamista veti meidät Syöpäsäätiöllä sanattomiksi, kuvailee Syöpäsäätiön viestintä- ja varainhankintajohtaja Helena Hulkko.

Koskettavassa tv-illassa tärkeän asian puolesta esiintyvät Suomen ykkösartistit Anna Puu, Juha Tapio ja Lauri Tähkä, TTK-tuomarit Jorma Uotinen, Helena Ahti-Hallberg sekä monet TTK:sta tutut tanssitähdet. Ohjelmalla kerättiin varoja Syöpäsäätiön monipuolisesti rahoittamaan syöpätutkimukseen; niin miesten, naisten kuin lasten syöpien voittamiseen.

Illan oikeat tähdet olivat kuitenkin kaikki maamme syöpään sairastuneet, sekä syöpätutkijat, jotka puurtavat pitkäjänteisesti parempien hoitojen eteen.

– Tanssi ja musiikki mahdollistivat niin ilon ja toivon välittämisen edistysaskelista kerrottaessa – kuin epätoivon ja surun ilmaisun niihin tilanteisiin, joissa sanoja ei löydy, Hulkko kertoo ohjelmasta.

Kuukausilahjoittajaksi voi edelleen liittyä tekstaamalla MUKANA numeroon 16499 tai tästä. Kertaluontoisen tekstiviestilahjoituksen voi myös edelleen tehdä: 30 € lahjoitus: Tekstaa TUEN30 numeroon 16499 ja 10 € lahjoitus: Tekstaa TUEN10 numeroon16499

Syöpätutkimus Suomessa on paljolti lahjoittajien varassa, sillä valtion tuki terveyden tutkimukseen yliopistosairaaloissa on romahtanut kolmannekseen siitä, mitä se oli 16 vuotta sitten.