Syöpäsäätiö myöntää kahden vuoden välein kaksi 5 000 euron palkintoa:

• Vuoden syöpälääkärin palkinnon ja
• Vuoden syöpähoitajan palkinnon

Palkinnon saajan tulee olla ensisijaisesti käytännön lääkäri tai hoitaja. Saajien tulee olla potilaiden ja ammattihenkilöiden arvostamia, ja heidän työtään leimata korkea ammattitaito, syöpäpotilaan kohtaamisen taito ja korkea eettinen taso. Akateemisia opinnäytteitä ei edellytetä.

Ehdotuksen palkinnon saajaksi voi tehdä syöpäpotilaita hoitava yksikkö, Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenjärjestö tai yksityinen henkilö. Kirjalliseen ehdotukseen tulee liittää ehdokkaan henkilötiedot, lyhyt elämäkerta sekä perustelut niistä ansioista, joiden nojalla häntä ehdotetaan jommankumman palkinnon saajaksi.

Ehdotukset tulee lähettää Syöpäsäätiöön osoitettuna pääsihteeri Sakari Karjalaiselle viimeistään perjantaina 10.8.2018 joko postitse osoitteeseen Syöpäsäätiö, Unioninkatu 22, 00130 Helsinki tai sähköpostilla sakari.karjalainen@cancer.fi

Viimeksi vuoden syöpälääkärin ja vuoden syöpäsairaanhoitajan palkinnot jaettiin vuonna 2016. Vuoden syöpälääkärin palkinto myönnettiin LT, dosentti Päivi Lähteenmäelle, joka on Turun yliopistollisen keskussairaalan lasten ja nuorten veri- ja syöpätautien hoidon vastuualuejohtaja.  Vuoden syöpäsairaanhoitajan palkinto myönnettiin Pirkanmaan hoitokodissa työskentelevälle sairaanhoitaja Paula Holmelalle. Lue lisää täältä.