Syöpä on maailman yleisin kuolinsyy. WHO:n Kansainvälinen syöväntutkimuslaitos (IARC) ennustaa, että vuonna 2030 syöpään sairastuu 21,7 miljoonaa ihmistä.

Maailman syöpäpäivänä muistutetaan vuonna 2014  julkaistuista Potilaan oikeuksista. Näihin sisältyy myös kunnianhimoisena tavoitteena, että vuonna 2035 eurooppalaisista syöpäpotilaista 70 prosenttia on elossa kymmenen vuoden kuluttua taudin toteamisesta. Tavoite kulkee 70/35-nimellä.  Vuonna 2014 Potilaan oikeudet julkaistiin Maailman syöpäpäivänä ECC:n (European Carcer Concord) toimesta.

”Uskomme että tavoitteemme 70/35 todella hyödyttää syöpäpotilaita, jos työskentelemme yhdessä”,sanoo ECC:n puheenjohtaja, professori Peter Selby, Leedsin yliopistosta.

Suomessa kymmenen vuotta taudin toteamisen jälkeen on elossa 64 prosenttia naisista ja 61 prosenttia miehistä.

Maailman syöpäpäivään voi osallistua monilla tavoin

70/35-tavoitteeseen pääseminen edellyttää myös syöpätutkimukseen panostamista. Suomessa julkinen tutkimusrahoitus on pienentynyt. Ainoa keino voittaa syöpä on ylläpitää laadukasta tutkimusta.
Voitkin osallistua syöpätyöhön tukemalla syöpätutkimusta tekemällä lahjoituksen Syöpäsäätiön sivuilla tai ryhtymällä Syöpäsäätiön kuukausilahjoittajaksi.

Maailman syöpäpäivään voi osallistua myös tekemällä henkilökohtaisia terveyspäätöksiä ja esim. lähteä liikkumaan, aloittaa tipaton kuukausi tai savuton, nikotiiniton loppuelämä.

Osallistut sitten lahjoittamalla tai terveyspäätöksellä, jaa oma tekosi sosiaalisessa mediassa hashtagilla #wecan #Ican #mevoimme #minävoin ja olet mukana levittämässä Maailman syöpäpäivän teemaa eteenpäin.

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi >>>

Tee kertalahjoitus >>>

Lue lisää syövänehkäisystä >>>

Maailman syöpäpäivä on Kansainvälisen syöpäunionin (Union for International Cancer Control) hanke. Syöpäjärjestöt on jäsenenä Kansainvälisessä syöpäunionissa.
Tutustu Maailman syöpäpäivän sivustoon >>>