Syöpäsäätiö vetosi joulun aikana suomalaisiin Aika on paras joululahja -teemalla ja muistutti, että sairastuneelle aika läheisten kanssa on paras lahja.

Joulukeräykseen lahjoitetut varat ohjataan kotimaiselle syöpätutkimukselle ja syöpään sairastuneiden taloudelliseen tukemiseen.

–Olemme hyvin kiitollisia joulukampanjaan osallistuneille yrityksille ja yksityishenkilöille. Vain syöpätutkimusta tukemalla voimme varmistaa, että sairastuneet saavat lisää aikaa läheistensä kanssa. Joulukeräyksen tuotoilla myönnetään myös taloudellista tukea syöpään sairastuneille. Tämän tuen tarve on viime vuosina kasvanut, kertoo varainhankintajohtaja Sari Meller Syöpäsäätiöstä.

– Lahjoituksia tarvitaan jatkuvasti, jotta lupaavat tutkimushankkeet voivat jatkua. 50 000 eurolla ryhmän johtaja pystyy maksamaan noin vuoden ajan palkkaa yhdelle tutkijalle. Tutkimusryhmän koolla on valtava merkitys siinä, kuinka nopeasti tutkimusta pystytään viemään eteenpäin, kertoo Syöpäsäätiön tutkimusjohtaja Jarmo Wahlfors.

Joulukeräyksen kasvoina olivat Kaj Kunnas, Maryam Razavi ja Michael Monroe, jotka kannustivat suomalaisia lahjoittamaan: ”Lahjoitus tähän keräykseen tuo monelle sairastuneelle toivoa lisäajasta.”

Syöpäsäätiö kiittää lämpimästi kaikkia keräykseen osallistuneita lahjoituksista.