Taulun myyntihinta lahjoitetaan Syöpäsäätiön Pelasta miehet –keräykselle, jolla tuetaan suomalaista eturauhassyöpätutkimusta.

” Tyttäreni kertoi, että huutokaupassa myydään Juuso-karhun maalaama taulu eturauhassyöpätutkimuksen hyväksi. Lähdin mukaan huutokauppaan, koska ensisijaisesti halusin tukea syöpätutkimusta, mutta myös siksi, että taulukin on aika erikoinen”, toteaa Vesa Grönfors.

Taideteokselle onkin jo tiedossa paikka Grönforsin yrityksen Turtolan Kaivin Oy:n toimistolla. Sitä ennen taulu on kuitenkin nähtävillä Helsingissä Galleria Ruplassa joulukuun loppuun saakka.

Juuso-karhu asuu Kuusamon suurpetokeskuksessa. Suurpetokeskuksen karhujenhoitaja, huutokauppaa ylläpitänyt Pasi Jäntti kertoo, että huutokauppaan tuli huutoja ulkomailta, muun muassa Brysselistä saakka.

”Huutokaupan loppuminuutit olivat hyvin jännittävät: huutoja tuli lisää aivan viimesekunneille saakka”, Jäntti toteaa.

Viime vuonna Juuso-karhu maalasi taulun Syöpäsäätiön Roosa nauha –keräyksen hyväksi: tuolloin myyntihintana oli 2200 euroa.

”Olemme todella kiitollisia, että Juuso-karhu on innostunut maalaamaan tauluja syöpätutkimuksen hyväksi. Kiitos myös kaikille huutokauppaan osallistuneille: syöpätutkimus tarvitsee koko ajan lisää varoja ja tämä on yksi keino olla mukana edistämässä sitä, että yhä useampi suomalainen selviytyy syövästä”, sanoo Syöpäjärjestöjen viestintä- ja varainhankintapäällikkö Helena Hulkko.