Mari Mallu Lahtela 20.6.1970-25.11.2018

Karina-kodista, Mallun rakastaman metsämaiseman keskeltä, saapui sunnuntaina suruviesti.

Rohkea ystävämme, joka antoi kasvot syöpäsairaudelle, nukkui pois lähimpien ympäröimänä. Mallulle jokainen aamu oli ihme. 25.11.2018 oli hänen viimeinen aamunsa.

Mallu pohti Syöpäsäätiön haastattelussa kohtaloaan: ”En tiedä, kuinka kauan olen täällä. Kuinka löydän väsymyksen keskeltä langan uudestaan tähän elämään, kun kaikki vanha on romuttunut?”

Iloiset silmät tuikkien positiivinen Mallu vastasi itse omaan kysymykseensä: ”Ne ovat hetkiä, kun aurinko paistaa tai tapaan ystäviä. Tai lempilehti tulee kotiin. Arvostan asioita enemmän kuin ennen nyt kun ne eivät ole itsestäänselvyyksiä.  Vaikka tämä on vakava sairaus, on tärkeää löytää jotain pientä iloa jostain, vaikka se olisi kuinka pientä, ja pitää siitä tiukasti kiinni. Minulle metsä on rakas. Sieltä saan suunnattoman rauhan.”

Mallu on nyt saanut rauhan. Uskomme, että hän haluaa meidän iloitsevan elämän pienistäkin asioista. Myös silloin, kun suru on suuri ja ikävä kova.

Face the Cancer -tiimi

 

Mallua jää kaipaamaan laaja joukko läheisiä ja ystäviä sekä Face the Cancer -tiimi, jossa Mallu toimi loppuun saakka. Mallu antoi rohkeasti kasvonsa myös Syöpäsäätiön juhlavuoden kampanjaan.