28-vuotias Eemi Korkka on ammatiltaan feissari. Mies valmistui vuosi sitten ympäristötekniikan insinööriksi, mutta piti opiskeluaikana puolisattumalta aloittamastaan feissaamisesta niin paljon, että päätti jatkaa sitä päätyönään.

Ja miksipä ei? Korkka on aina halunnut olla ihmisten seurassa ja feissaajana hän pääsee keskustelemaan tuntemattomien ihmisten kanssa kiinnostavista asioista.

”Itsetunto on noussut, kun uskaltaa puhua kenen kanssa vaan. Koen myös, että tällä duunilla on hyvin selkeä tarkoitus”, Korkka kertoo.

Rentous on toimivin resepti

Hyväntuulisen Korkan löytää feissausliiveineen Tampereen Hämeenkadulta tai rautatieaseman lähitienoilta. Hänen tehtävänsä on vakuuttaa ohikulkijat siitä, että juuri heidän avullaan on merkitystä ja hyväntekijäksi voi ryhtyä vaikka heti.

Feissarin työ ei totisesti ole töistä helpoin. Työnkuvaan kuuluvat päivittäiset torjumiset ja välttelevät ihmiset. Kuinka jää murretaan?

”Ihan vaan rentona oleminen riittää. Kyse ei ole muusta kuin siitä, että kaksi ihmistä juttelee. Alussa stressasin, että mitä sitä oikein sanoo. Aika nopeasti jännitys kuitenkin hellitti” Korkka vakuuttaa.

”Joskus tulee todella ikävää palautetta ja jos niin käy usein, se voi jäädä painamaan ja on vaikea tsempata itseään. Ymmärrän kyllä, että ihmisellä voi olla paha päivä ja silloin hän haistattelee. Hymy ja ei kiitos kuitenkin riittävät. Ei tarvitse eikä kannata tehdä tästä sen isompaa juttua.”

Jatka noin, olet ihana!

Korkka on feissannut Syöpäsäätiölle huhtikuusta lähtien. ”Syöpäsäätiölle feissatessani olen huomannut, että syöpä koskettaa ihan jokaista. Kaikki suhtautuvat aiheeseen myönteisesti. Koskaan en kuule mitään negatiivista ja se on harvinaista.”

Korkkaa hymyilyttää, kun hän miettii työnsä hyviä puolia:

”Ovivarainhankintaa tehdessäni ihmiset saattoivat pyytää sisälle kahville. Siinä on sitten juteltu myös niitä näitä. Lähes poikkeuksetta sisälle kutsuvat ihmiset myös ryhtyvät lahjoittajaksi. On minua myös bileisiin pyydetty, mutta niistä olen kieltäytynyt”, hän paljastaa.

Hyvä palaute kantaa työssä kuin työssä.  Sitä Korkka saa usein: ”Tänäänkin sain ihanaa palautetta. Vaikka yksi tyyppi kieltäytyi, hän silti sanoi: ’jatka just noin, sä olet ihana’. Ihmiset ovat oikeasti tosi mukavia”.

 

Teksti: Anu Koikkalainen

Kuva: Janne Räikkönen