Tämä kevät on ollut kaikille koronaviruspandemian takia poikkeuksellisen epävarmaa ja rankkaa aikaa. Pandemia on koskettanut syövän kanssa eläviä aivan erityisen vakavalla tavalla.

Poikkeustila koettelee myös suomalaista syöpätutkimusta. Moni tutkimushanke on vaikeuksissa ja joidenkin tutkimusryhmien toiminta on jopa keskeytynyt. Tilanne on tutkimuksen kannalta vakava, sillä on arvioitu, että talouden heikkenemisellä tulee olemaan pitkäkestoisia vaikutuksia tutkimusrahoitukseen. Syöpäsäätiö ja tutkijat kantavat suurta huolta tulevaisuudesta: Jos tutkimus nyt keskeytyy, mitä siitä seuraa hoitojen kehitykselle ja sairastuneille?

Syöpäsäätiö kerää toukokuussa erityiskeräyksellä varoja tutkimuksen pelastamiseksi.

”Tavoitteemme on jakaa tutkijoille apurahoina yli 7 miljoonaa euroa tämän vuoden aikana. Olemme lahjoittajien hyvän tahdon varassa nyt enemmän kuin koskaan. Poikkeusaikana olemme kiitollisia kaikista lahjoituksista, mutta vetoamme myös suurempien lahjoitusten puolesta, jotta tutkimus ja hoitojen kehittäminen jatkuvat tulevaisuudessa”, vetoaa Syöpäsäätiön pääsihteeri Sakari Karjalainen.

Sairastuneiden tulee aina saada parasta mahdollista hoitoa, mutta ilman tutkimusta hoidot eivät kehity. Pelon ja epävarmuuden aikoina on tärkeää luoda toivoa ja toimia valoisamman tulevaisuuden puolesta.

”Syöpätutkimuksen ansiosta voin luottaa tulevaisuuteen ja ajatus siitä saa kyyneleet silmiini. Lahjoittajille haluan sanoa kiitos – te annatte perheille lisää aikaa,” kiittää syövästä toipuva nuori perheenäiti Laura Annala.

Mitä löytyy pelkojen takaa? Lue Lauran tarina täältä.

Laura Annalla halaa poikansa kanssaSinä voit auttaa.  

Liity kuukausilahjoittajaksi >>

 

 

Ylemmässä kuvassa syöpätutkijat Kimmo Porkka, Antti Rannikko ja Sirpa Jalkanen. Kuva: Terri Vuorinen.
Alemmassa kuvassa Laura Annala.