Syöpäsäätiön Paras joululahja -keräys käynnistyy perjantaina 29.11. jtarjoaa yksityishenkilöille ja yrityksille vaihtoehtoisen tavan lahjoittaa joululahjavaroja aineettomasti kotimaisen syöpätutkimuksen hyväksi. 

Joulukeräysvaroista myönnetään myös taloudellista tukea syöpäpotilaille.   

Lahjoitusten avulla me tutkijat saamme lisää aikaa löytää ratkaisuja potilaiden hyväksi. Vain niin kauan kuin syöpätutkimusta tehdään Suomessa, tutkimustulokset on mahdollista saattaa viipymättä suomalaisen potilaan hyväksitoteaa Syöpäsäätiön apurahalla tutkimusta tekevä syöpätutkija, tutkimusjohtaja Juha Klefström Helsingin yliopistosta. 

Syöpään sairastuneelle aika on se paras joululahja. Iän myötä aineellisen joulun lahjalista lyhenee ja tärkeimmäksi lahjaksi nousee yhteinen aika läheisten kanssa. Syöpätutkimusta tukemalla voimme varmistaa, että sairastuneet saavat lisää elinaikaa. Huipputason syöpätutkimus, jota Syöpäsäätiö rahoittaa lahjoitusvaroilla, on kallista. Lahjoituksia tarvitaan jatkuvastijotta lupaavat tutkimushankkeet voivat jatkua, toteaa tutkimusjohtaja Jarmo Wahlfors Syöpäsäätiöstä 

Kaj Kunnas, Maryam Razavi ja Michael Monroe mukana joulukeräyksessä 

Toimittaja Kaj Kunnas lähti täydellä sydämellä mukaan Paras joululahja -keräyksen kasvoksi.  

Olen itse selvinnyt hengenvaarallisesta sairaskohtauksesta ja vaimollani on juuri nyt puhtaat paperit syövästä. Tiedän kokemuksesta, että aika on kaikkeiparas lahja, minkä jouluna voi saada. Mikään ei voi korvata yhdessä vietettyä aikaa. Lahjoitus tähän keräykseen tuo monelle sairastuneelle toivoa lisäajasta. Lahjoittakaa siis! kannustaa Kaj Kunnas.

Muodin moniosaaja Maryam Razavin äiti sairastaa parantumatonta syöpää. Razavi osaa arvostaa äidin kanssa vietettyä aikaa. Jouluaattona hänelle on tärkeintä päästä vanhempien luokse.  -Mieleen on hiipinyt ajatus, että en enää tiedä kuinka monta yhteistä joulua meillä on jäljellä. Siksi en halua enää mitään muuta kuin olla perheeni kanssa.  

Rockmuusikko Michael Monroe kannustaa kaikkia suomalaisia osallistumaan Paras joululahja -keräykseen. -Vaikeistakin asioista voi päästä yli ajan myötä. Ajalla on parantava voima, Monroe muistuttaa. 

Paras joululahja -keräykseen voivat osallistua yritykset ja yksityiset lahjoittajat: 

  • Verkkolahjoituksella osoitteessa www.syopasaatio.fi/joulukerays 
  • Lähettämällä tekstiviestin TUEN10 tai TUEN30 numeroon 16499 (10€ tai 30€) 
  • Lahjoittamalla keräystilille IBAN FI20 2344 1800 0032 29viite 4006 (yksityishenkilöt) ja viite 40060 (yritykset) 

Syöpäsäätiö ohjaa lahjoitusvarat vuosittain viiveettä syöpätutkijoille apurahoina. Tänä vuonna apurahoja on myönnetty tutkijoille lähes 7,3 miljoonaa euroa. Syöpäsäätiö on suurin yksityinen syöpätutkimuksen rahoittaja Suomessa.

Syöpäsäätiö myöntää lahjoitusvaroista myös syöpään sairastuneille taloudellisia avustuksia, joita haetaan sairaaloiden sosiaalityöntekijöiden kautta.