Tim Länsivaara perusti Syöpäsäätiölle omakeräyspotin, johon liittyi pyöräilytempaus: Tarkoituksena oli lähteä pyöräilemään Hangosta pohjoiseen ja polkea yhtäjaksoisesti mahdollisimman pitkälle. Keräyspottiin kertyi kesällä jo yli 6500 euroa.

Tim, mistä sait idean tällaiseen hyväntekeväisyystempaukseen? Miten valitsit juuri pyöräilyn toteutustavaksi?

Tässä yhdistyi mukavalla tavalla itsensä haastaminen, oma 50-vuotispäivä ja halu tehdä jotain hyvää. Vaikka en ikinä ole ollut mikään urheilija, on pyöräily ollut itselle aina mieluisa liikuntamuoto. Se on myös auttanut omissa pienissä haasteissa, kuten lapsesta saakka vaivanneissa jalkasäryissä ja myöhemmällä iällä tulleessa nivelrikossa. Viime vuonna 5 kuukautta lonkan tekonivelleikkauksen jälkeen pystyin 24 tunnin ajossa pyöräilemään 612 km, joten nyt ajatuksena oli haastaa itsensä vielä enemmän.

Miksi valitsit kohteeksi juuri Syöpäsäätiön?

Syöpä on koskettanut minuakin monella tavalla. Äitini taisteli rintasyövän kanssa pitkään, kunnes viimein menehtyi siihen vuonna 1999. Serkkuni Erika on taistellut pitkään urheasti syövän kanssa, ja moni muukin läheinen tai sukulainen on sairastanut syöpää.

Vaikka tutkimukset ja hoidot ovat parantuneet, on syöpä puolestaan yleistynyt ja ennusteiden mukaan näin tulee jatkumaan. Tämä ei selity pelkästään väestön ikääntymisellä, vaan ilmeisesti elintapamme ja elinympäristömme altistaa meitä kasvavassa määrin syövälle. On siis entistä enemmän syytä auttaa syöpäsairaita ja tukea tutkimusta, jotta ymmärtäisimme syövän syistä enemmän.

Mikä oli mieleenpainuvinta tapahtuman toteuttamisessa? Onko sinulla jatkosuunnitelmia tempaukselle?

Alun perin ajatuksena oli haastaa mukaan rakennusalan yrityksiä. Moni lähtikin mukaan  ̶  suuri kiitos siitä! Oli myös upeaa nähdä, kuinka moni yksityinen henkilö lähti mukaan keräykseen – mitä suurin kiitos myös heille!

Itse pyöräily ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan. Olin kolme edeltävää viikkoa flunssassa, joten valmistautuminen ei mennyt nappiin. Haasteena oli myös sateinen ja melko viileä ilma keskilämpötilan ollessa 9 astetta. Lopulta tankkaus ei sujunut ja energiat vaan loppuivat, joten oli pakko luovuttaa noin 30 tunnin jälkeen. Kokemus oli kuitenkin hieno ja parasta tällaisessa pitkässä suorituksessa on se, kun voi ihailla kaunista luontoa eri vuorokaudenaikoina.

Suosittelen ilman muuta muitakin kokeilemaan. Sen verran tuo aikainen keskeytys harmitti, että suunnittelin jo uutta lähtöä loppu kesälle, mutta kaatumisessa tullut loukkaantuminen estää sen nyt tänä vuonna. Ensi vuonna sitten ehkä uudestaan!

Timin omakeräyspotti löytyy täältä >>>

Perusta oma keräyspottisi, tai tee lahjoitus jo valmiiseen pottiin! Syöpäsäätiölle perustettu oma keräyspotti on helppo ja mukava tapa kerätä varoja tärkeälle asialle. Perustettuasi oman potin voit kutsua mukaan ystävät ja tuttavat  keräyspottiasi kartuttamaan.

Keräyspotteihin kerätyt varat menevät Syöpäsäätiön kautta suomalaiselle syöpätutkimukselle sekä Syöpäjärjestöjen maksuttomalle neuvontapalvelulle, josta saa tietoa ja tukea syöpään liittyen.

Lue lisää >>>