”Elokuussa 2016 olin työterveyslääkärillä reumaepäilyjen vuoksi. Tuloksista piti ilmoittaa seuraavalla viikolla, mutta sainkin soiton samana iltana. ”Nyt sinun pitää lähteä heti sairaalaan”, tuntematon lääkäri kertoi. ”Sinulla on leukemia”.

Päädyin siltä istumalta osastolle ja tuijotin ensimmäisen yön ikkunasta tummanharmaata Meilahtea. Uni ei tullut. Hetki sitten elämä oli mallillaan, mutta sitten löysin itseni miettimästä kuinka perheeni pärjäisi ilman isää. Miten lapsille kävisi? Heille ei ollut helppoa nähdä isiä letkuissa. Yritin olla vahva ja näyttää, että kyllä tästä selvitään.

Aikaisemmin leukemia olisi ollut monelle kuolemantuomio. Minun lääkitykselläni pystytään ostamaan aikaa. Kun joulu tuli, paras joululahjani oli se, että sain olla perheeni kanssa. Silti oli myös pelko siitä, olenko elossa vielä ensi jouluna. Mitä pidemmälle elää, oma joululahjalista vaan lyhenee. Mikään ei merkitse enempää kuin aika rakkaiden kanssa”, Henri painottaa.

Joka kolmas suomalainen sairastuu elinaikanaan syöpään. Siksi omistamme tämän keräyksen syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen. Paras joululahja -keräys kerää varoja, jotta syöpä voidaan voittaa.

Rakas lukijamme: aika on paras joululahja. Lahjoitusvaroilla tuetaan syöpätutkimusta ja annetaan taloudellista tukea vähävaraisille syöpäpotilaille ja -perheille.