Oman äidin sairastuminen oli Miikalle kova paikka. Äidin positiivisuus on kuitenkin auttanut kohtaamaan sairauden.

”Silloin, kun äitini sairastui ensimäisen kerran, en tajunnut miten vakavasta asiasta oli kyse. Äitini ei kertonut, että hänelle oli annettu vain muutama vuosi elinaikaa. Se ehkä pelasti minut suurimmalta järkytykseltä”, kolmekymppinen tuusulalaismies aloittaa. ”Tiedostan, että hänen lääkkeensä vaikutus loppuu joskus, mutta uskon vahvasti, että hän tulee elämään pitkään. Äiti ei jäänyt surkuttelemaan tilannetta ja hänen seurassaaan unohdan monesti koko sairauden. Hän ei odottele kuolemaa, vaan aikoo elää pitkään. Hän viettää todella paljon aikaa lastenlastensa kanssa ja on aivan mahtava isoäiti heille”, Miikka kiittää.

Syöpätutkimuksen tärkeys avautui

Äidin sairastumisen myötä syöpätutkimuksen merkitys on avautunut Miikalle. ”En ennen osannut ajatella, että rakkaan ihmisen henki on syöpätutkimuksista kiinni. Kun hoidot kehittyvät, niin kukaan ei joudu kokemaan tätä jatkuvaa epävarmuutta tulevaisuudesta”, Miikka toivoo.

Äidin tilanne pelottaa,  sillä koskaan ei tiedä mitä seuraavassa kuvauksessa näkyy. ”Olemme todella läheisiä ja tulemme olemaan myös jatkossa. Ajatus lääkkeen vaikutuksen loppumisesta saa minut surulliseksi äidin puolesta. Hänellä on vielä paljon nähtävää ja koettavaa”, Miikka sanoo.

Hyvää voi tehdä vaikka autonsa korjaamalla

Miikalla on yritys, joka keskittyy autojen maalaamiseen ja kolarikorjaamiseen. Äidin tilanteen myötä Miikka pohti, mikä olisi hänelle luontevin tapa auttaa. Syntyi ajatus: Entä jos autojaan korjaavat ihmiset voisivat samalla tehdä kertalahjoituksen hyvään tarkoitukseen?  

Nyt Miikan asiakkailla on mahdollisuus tehdä hyvää kolarikorjauksen yhteydessä ja Miikka itse toimii maksumiehenä. ”Asiakas saa itse valita kohteensa ja lahjoitamme 5 % työn osuudesta hyväntekeväisyyteen ”, Miikka kertoo.  ”Jos asiakkaalle on yhdentekevää mille kohteelle lahjoitus menee, silloin lahjoitamme ehdottomasti Roosa nauha –keräykseen”.