”Meidän pieni Milla selvisi”

Oman lapsen vakava sairastuminen on kenties pahinta, mitä vanhemmalle voi käydä. Allosen perhe joutui käymään läpi raskaita hetkiä sairaan lapsensa rinnalla. Toivoa toi syöpätutkimuksen kehitys ja vahva luotto lääkäreihin.

Sinä päivänä vajosin lattialle ja mietin vain, että päättyykö tämä yhteiselo tähän. Kolmevuotiaalta Millalta oli löytynyt aivokasvain. Itkimme ja halasimme mieheni kanssa toisiamme, mutta kun menimme osastolle katsomaan tokkuraista tyttöä, oli pakko koota itsensä.

”Kirurgi oli kingi”

Mielessä poltti vain yksi kysymys: selviääkö Milla? Kirurgimme oli ”kingi” ja hänen puheet kannustivat. Luotimme häneen täysin.

Piikit ja katetrien laitot menivät erittäin kivuttomasti. Myös sytostaattien aiheuttamaa pahaa oloa oli vain vähän, sillä lääketiede on mennyt hurjasti eteenpäin. Silti oli vaikea katsoa pienen tytön itkevän kurjien asioiden vuoksi. Oli myös raskasta nähdä osastolta tulleiden ystävien tilanteita, sillä kaikille ei käynyt yhtä hyvin kuin meille.

Huumori ja iloiset hoitajat auttoivat

Elämme monessa tilanteessa huumorilla ja yritämme puitteista huolimatta pitää hauskaa ja puhmme asioista avoimesti. Niin myös sairauden aikana. Kerran Milla innostui ampumaan isolla ruiskulla vettä sairaalan parvekkeelta ja sitä tehtiin monta tuntia – parvekkeen alla meni välillä ihmisiä ja johonkin saattoi osua. Myös hoitajat osastolla olivat aivan mahtavia ja heidän iloisella tavalla käsitellä asiaa oli iso merkitys. L06 -osasto on aivan oma maailmansa ja sen ymmärtää vasta koettuaan sen.

Uusi shokki

Vaikka leikkaus meni hyvin, Millan kasvain vaati jatkohoitoa. Muutamassa päivässä järjestelimme elämämme uusiksi. Arkemme mullistui, sillä miehestäni tuli Millan omaishoitaja. Sytostaattihoidot kestivät reilun vuoden ja Milla selvisi niistä uskomattoman reippaasti.

Nyt Milla on kunnossa. Hän ei muista sairastamisesta juuri muuta kuin kontrollikäynnit. Sairastuminen on jättänyt jäljet ja jossain takaraivossa asustaa yhä pelko. Tyttö kasvaa silti täysissä voimissa iloisena ja onnellisena. Milla halusi kertoa tarinansa muille, koska hän haluaa tehdä hyvää ja tarinasta on ehkä hyötyä muille.

Millan äiti Mia Allonen, Vesilahti

Tee lahjoitus tutkimukseen, joka pelastaa henkiä: https://www.syopasaatio.fi/lahjoita/

Paytrail käyttöehdot