Jasmin Hamid: Syöpä voitetaan yhdessä

Salatut Elämät –suosikkisarjasta tunnettu Jasmin Hamid nauttii keväästä ja lisääntyvästä valosta. Syöpäsäätiön kuukausilahjoittajana pitkään ollut Jasmin iloitsee myös siitä, että hän saa kannustaa muita syöpätutkimuksen tukijoiksi.

Jasmin Hamidin kevät näyttää valoisalta. ”Fiilis on todella hyvä. Kun valo lisääntyy, saan energiaa ja tulee ulkoiltuakin enemmän”, Jasmin kertoo. Työrintamalla puhaltavat myös uudet tuulet, jotka pitävät Jasminin kiireisenä.

Isoäitini ei selvinnyt syövästä

Kiireiden keskellä Jasmin ryhtyi Syöpäsäätiön kuukausilahjoitus-kampanjan kampanjakasvoksi. ”Olin todella imarreltu kun minua pyydettiin mukaan. Tulee hyvä mieli jos voin kannustaa myös muita Syöpäsäätiön kuukausilahjoittajiksi. Jo pienellä kuukausittaisella summalla on vaikutusta ja uusista tutkimustuloksista voi olla hyötyä meistä kelle tahansa”, Jasmin kertoo.

”Isoäitini menehtyi rintasyöpään kuusikymppisenä. 70-luvulla paranemisprosentit olivat ihan toista luokkaa kuin nykyään ja syöpädiagnoosi saattoi usein olla kuolemantuomio. Minä ja siskoni synnyimme vasta isoäitini kuoleman jälkeen ja tuntuukin hurjalta, että äidilläni ei ole ollut omaa äitiään tukenaan oman äidiksitulonsa aikaan”, Jasmin pohtii.

Kuusi vuotta kuukausitukijana

Jasmin Hamid on itse ollut yli kuusi vuotta Syöpäsäätiön kuukausilahjoittajana. ”Olimme juuri ryhtyneet yrittäjiksi kollegoideni Mia Ehrnroothin ja Kirsi Ståhlbergin kanssa ja halusimme lahjoittaa osan yritystoiminnan tuotosta hyväntekeväisyyteen. Mietimme kohdetta huolellisesti ja Syöpäsäätiön Roosa Nauha oli meidän kaikkien suosikki. Samalla liityimme kuukausilahjoittajiksi, jotta voisimme olla jatkuvasti rahoittamassa syöpätutkimusta”, Jasmin muistelee.

Jasmin arvostaa sitä, että  Suomessa syöpätutkimus on maailman huippua ja esimerkiksi hoidot ovat menneet huimasti eteenpäin. ”Syöpädiagnoosi on yhä harvemmin kuolemantuomio. Kun julkinen raha on tiukilla, on tärkeää, että pienillä, säännöllisillä lahjoituksilla saadaan kasvatettua rahoituspottia”, hän painottaa.

Lahjoittamalla voi vaikuttaa

Kunnallispolitiikassa mukana oleva Jasmin on aiemmin ajatellut, että vain politiikan kautta voi vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin. ”Viimeaikoina erilaiset kansanliikkeet ovat kuitenkin mahdollistaneet esimerkiksi tasa-arvoisen avioliittolain läpimenon ja Uuden Lastensairaalan rakentamisen. Lahjoittamalla ja omalla esimerkillään todellakin voi vaikuttaa”, Jasmin tietää.

Tule mukaan! Sinäkin voit ryhtyä kuukausilahjoittajaksi kätevästi täältä.

 

Teksti: Anu Koikkalainen

Kuva: Terri Vuorinen

 

Paytrail käyttöehdot