Mitä teemme

Syöpäsäätiö on suurin yksityinen kotimaisen syöpätutkimuksen rahoittaja Suomessa.

Nykyään yhä useampi voittaa vaikean sairauden – säätiön toiminnan ensi vuosikymmeninä vain kolmannes syöpään sairastuneista voitiin parantaa, nyt jo kaksi kolmesta paranee.

Vuonna 2017 Syöpäsäätiö keräsi lahjoituksina ja yritysyhteistyön tuloksena yhteensä 10,2 miljoonaa euroa. Säätiön apurahoilla tuetaan sekä perus- että kliinistä syöpätutkimusta. Lisäksi Syöpäsäätiö edistää syövän ehkäisyä ja varhaista toteamista. Viime vuosina Syöpäsäätiö on rahoittanut muun muassa syövän täsmähoidon kehittämistä, aivokasvainten kuvantamisen ja geenihoidon tutkimusta sekä kasvainten genetiikan selvittämistä.

Syövällä on monesti myös merkittäviä taloudellisia seurauksia – useimmiten tulot pienenevät ja menot kasvavat sairauden myötä. Vaikka yhteiskunta tulee monella tavalla vastaan sairauden kustannuksissa, julkinen turvaverkko ei aina ole riittävä. Säätiön varoja ohjataankin avustuksina vähävaraisille syöpäpotilaille sekä lapsen syöpäsairauden vuoksi vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen joutuneille perheille.

Tutustu Syöpäsäätiön vuosikertomukseen 2017 >>>

Tutustu Syöpäsäätiön tilinpäätökseen 2017 >>>

Maksutonta neuvontaa ja tukea

Syöpä herättää huolta, pelkoa ja kysymyksiä sekä sairastuneissa että heidän läheisissään. Kenenkään ei kuitenkaan pitäisi jäädä yksin vaikean sairauden kanssa.

Syöpäsäätiö ylläpitää Syöpäjärjestöjen maksutonta valtakunnallista neuvontapalvelua, joka tarjoaa tukea ja tietoa potilaille ja heidän läheisilleen. Ilman lahjoituksia neuvontapalvelun antaminen ei olisi mahdollista.

Henkilökohtaista neuvontaa antavat syöpään erikoistuneet terveydenhuollon ammattilaiset suomeksi ja ruotsiksi. Hoitaja vastaa puhelimeen maanantaisin ja torstaisin klo 10–18 sekä tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10–15.

  • Puhelinneuvonta: 0800 19414
  • Sähköposti: neuvonta(at)cancer.fi
  • Online chat: www.neuvontahoitaja.fi

Valtakunnallisen neuvontapalvelun lisäksi neuvontaa tarjoavat Syöpäjärjestöjen jäsenyhdistykset eri puolella maata. Lue lisää >>> 

Auta meitä laittamaan syövälle piste 

Lahjoittajien tuki ja Syöpäsäätiön työ on korvaamatonta: syöpätutkimuksen avulla on merkittävällä tavalla voitu edistää syövän ennaltaehkäisyä ja diagnostiikkaa sekä parantaa hoitomuotoja ja potilaiden elämänlaatua.

Apuasi tarvitaan kuitenkin yhä! Joka päivä yli 80 suomalaista saa syöpädiagnoosin. Vuosittain noin 11 000 suomalaista kuolee syöpään. Syöpä on joka viidennen suomalaisen kuolinsyy.

Syöpä koskettaa kaikkia. Lahjoittamalla autat meitä laittamaan syövälle pisteen.  Tee lahjoitus nyt >>

Paytrail käyttöehdot