Minnesinsamling

En minnesinsamling är ett vackert sätt att hedra en avliden persons minne och lyfta fram sådant som var viktigt för honom eller henne. En minnesinsamling kan startas t.ex. av en nära anhörig till den framlidna. De som vill minnas den framlidna kan göra donationer som styrs till insamlingen. Den som startat insamlingen kan efteråt få en lista över dem som gjort donationer och uppgift om det sammanlagda insamlade beloppet.

Så här ordnar du en minnesinsamling:

  1. Fyll i formuläret och skicka det.
  2. Du kan informera om möjligheten att donera t.ex. i dödsannonsen. Be att minnesdonationerna betalas in på Cancerstiftelsens konto Nordea FI20 2344 1800 0032 29 (BIC: NDEAFIHH).
  3. Be donatorerna också anteckna följande i fältet för meddelanden på kontoöverföringen: den framlidnes namn, donatorns/donatorernas namn

Om du vill får du uppgifter om gratulanterna och det sammanlagda insamlade beloppet ca tre veckor efter bemärkelsedagen. Vi kan lämna uppgifterna endast om du har meddelat om insamlingen i förväg.

Om du i stället för att starta en minnesinsamling vill komma ihåg den som förlorat en nära anhörig med en minnesgåva, gå till Minnesgåva-sidan >>>

 

Fyll i formuläret:

  • Datumformat: DD punkt MM punkt ÅÅÅÅ