Roosa nauha

Naisten syöpien vastaista työtä edistävä Roosa nauha -keräys on Syöpäsäätiön tunnetuin kampanja. Sen symboli on roosan värinen silkkinauha. Roosa nauhan 2019 suunnitteli näyttelijä Seela Sella.

Naisten syöpiin sairastuu yli 6500 naista vuodessa, mikä tekee siitä Suomen yleisimmän syövän. Roosa nauha -keräyksen tavoitteena on edistää naisten syöpien tutkimusta sekä vaikuttaa siihen, että yhä useampi syöpä voidaan ehkäistä tai hoitaa.

Tieteellinen tutkimus on syövän ehkäisyn, varhaisen toteamisen, diagnostiikan, hyvien hoitojen ja potilaiden kuntoutumisen perusta. Yhä useampi syöpäpotilas voidaan nykyisin parantaa. Syöpiin liittyy kuitenkin vielä paljon avoimia kysymyksiä, joiden vuoksi tutkimukseen tarvitaan jatkuvasti varoja.

Sairastuminen ja sairauden kanssa eläminen aiheuttaa myös paljon huolta, pelkoa ja kysymyksiä sekä sairastuneissa että heidän läheisissään. Roosa nauha -keräyksen tuotoilla tuetaankin naisten syöpien tutkimuksen lisäksi Syöpäjärjestöjen maksutonta neuvontapalvelua.

Roosa nauha -keräys järjestetään lokakuussa.

Voit osallistua kampanjaan ostamalla vuosittain Roosa nauhan tai -keräystuotteita. Voit myös tehdä lahjoituksen tai perustaa oman keräyksen syövän nujertamiseksi.

Lahjoitustili: FI20 2344 1800 0032 29, viitenumero 5445.

www.roosanauha.fi