Rahanjakomalli

Valtaosa Syöpäsäätiön keräämistä varoista ohjataan syöpätutkimukseen: Syöpäsäätiö rahoittaa syöpätutkimusta jakamalla apurahoja sekä tukemalla Syöpärekisteriä ja Suomen Syöpäinstituutin säätiön tekemää tutkimustyötä. Syöpäsäätiö on Suomen merkittävin yksityinen syöpätutkimuksen rahoittaja.

Syöpäsäätiö on jakanut apurahoina vuosittain noin 4 miljoonaa euroa. Vuonna 2016 apurahoja jaettiin 5,5 miljoonaa euroa.  Pääasiallisesti apurahoja jaetaan suoraan pitkäjänteisiin tutkimusprojekteihin, mutta säätiö jakaa myös matka-apurahoja sekä apurahoja väitöskirjan tekijöille ja psykososiaaliseen tutkimukseen.

Syöpäsäätiön tukema ja Syöpäjärjestöjen osana toimiva Syöpärekisteri ylläpitää tietokantaa kaikista Suomessa vuodesta 1953 alkaen todetuista syöpätapauksista.  Säätiön tukema Suomen Syöpäinstituutin Säätiö puolestaan rahoittaa muun muassa tutkijantoimia, kuten tutkijaprofessuureja, varttuneen syöpätutkijan toimia ja tohtoritutkijan toimia sekä jakaa apurahoja.

Syöpätutkimuksen lisäksi Syöpäsäätiö tukee Syöpäjärjestöjen työtä, jolla tuetaan sairastuneita ja heidän läheisiään. Syöpäsäätiön tukemassa valtakunnallisessa neuvontapalvelussa terveydenhuollon ammattilaiset vastaavat puhelimitse, sähköpostilla tai reaaliaikaisesti verkkokeskustelussa syöpää koskeviin kysymyksiin ja antavat tietoa, tukea ja neuvontaa potilaille, heidän läheisilleen ja muille syövästä huolestuneille kansalaisille.

Avustusta annetaan Suomen Syöpäyhdistyksen lisäksi sen jäsenyhdistyksille, jotka tarjoavat erilaisia tuki- ja neuvontapalveluja potilaille ja heidän läheisilleen.

Syöpäsäätiö avustusmuotoihin kuuluu myös syöpäpotilaiden ja heidän perheidensä taloudellinen tukeminen.

Tutustu Syöpäsäätiön vuoden 2016 lahjoittajaesitteeseen >>>

Tutustu Syöpäsäätiön vuoden 2016 tilinpäätökseen >>>

Lahjoita ja osallistut taisteluun syöpää vastaan.

Paytrail käyttöehdot