Testamenttilahjoitus

Kiitos syöpätutkimuksen, yhä useampi paranee. Mutta saavuttaaksemme uusia läpimurtoja, tarvitsemme sinua. Anna tutkimusmatkan jatkua ja tee testamenttilahjoitus. Tilaa maksuton opas sivun alaosasta.

Laatimalla testamentin annat jälkipolville ohjeen siitä, miten haluat omaisuuttasi käytettävän. Mikäli sinulla ei ole perillisiä, siirtyy omaisuutesi suoraan valtiolle, ellet ole tehnyt testamenttia.

Testamentissasi voit ohjata Syöpäsäätiölle koko omaisuutesi tai osuuden siitä. Yleishyödyllisenä toimijana Syöpäsäätiön ei tarvitse maksaa testamenttilahjoituksista veroa.

Testamentin tekeminen ei ole vaikeaa

On tärkeää, että testamentti täyttää tietyt muotoseikat, joita ilman se ei ole pätevä. Nämä yksinkertaiset ohjeet on hyvä muistaa, kun laadit testamenttia:

  • Testamentin voi tehdä yksin tai puolison kanssa. Testamentin voi tehdä itse, lakimiehen avustuksella tai kääntymällä Syöpäsäätiön puoleen. Tekijän tulee olla 18 vuotta täyttänyt.
  • Testamentti tulee aina laatia kirjalliseen muotoon.
  • Testamenttiin tarvitaan kaksi esteetöntä vähintään 15-vuotiasta todistajaa, jotka eivät voi olla sukulaisia tai testamentin edunsaajia. Todistajien on oltava yhtä aikaa läsnä todistamassa testamentin tekijän allekirjoitus. Heidän tulee tietää, että kyseessä on testamentti, mutta heidän ei tarvitse nähdä testamentin sisältöä.
  • Testamentin sisällön tulee olla mahdollisimman yksiselitteinen. Voit testamentissasi määrätä koko omaisuutesi tai omaisuuden osuuden Syöpäsäätiölle. Halutessasi voit myös määritellä testamenttisi kohdennettavaksi tietynlaiseen toimintaan.

Säilytä testamenttiasi turvallisessa paikassa omassa hallussasi tai pankin tallelokerossa. Voit myös antaa testamenttisi Syöpäsäätiölle säilytykseen tai toimittaa siitä meille kopion.

Testamentintekijä voi halutessaan määrätä, että Syöpäsäätiö ottaa hoidettavaksi perunkirjoituksen, hautausjärjestelyt ja haudan hoidon. Toiveet on hyvä kirjata selkeästi testamenttiin. On ensisijaisen tärkeää, että testamentin tekijä kokee, että hänen toiveensa tulevat huomioiduiksi.

Saat meiltä apua testamentin tekemisessä

Annamme mielellämme lisätietoa puhelimitse tai sovimme halutessasi kanssasi tapaamisen, jossa kerromme lähemmin testamentin laatimisesta. Muista, että autamme sinua kaikenlaisissa testamentteihin liittyvissä kysymyksissä – älä siis epäröi ottaa meihin yhteyttä.

Voit myös saada kauttamme yhteystiedot lakimiehelle, joka voi auttaa sinua maksutta testamenttiasiakirjan laatimisessa.

Testamenttioppaastamme löydät tietoa testamentin tekemisestä. Voit tilata oppaan kotiisi täyttämällä alla olevan lomakkeen tai ladata sen tästä klikkaamalla.

 

Tilaa maksuton testamenttiopas:

 

 

Testamenttilahjoitusta koskevissa asioissa sinua auttavat:

Asta Merenmies
Asiakkuuspäällikkö
asta.merenmies(at)cancer.fi
puh. 050 550 5113

Mona Vättö
Taloussuunnittelija
mona.vatto(a)cancer.fi
puh. 050 566 8830

Raija Jokila
Hallinto- ja talousjohtaja
raija.jokila(at)cancer.fi
puh. 040 590 3848

Syöpäsäätiön lahjoittajapalvelu 
lahjoitukset(at)cancer.fi
puh. 09 1353 3286 arkisin klo 9-15