Muut keräykset

Tukea lapsiperheille

Lapsen sairastuminen syöpään aiheuttaa perheelle paitsi huolta, myös kuluja ja tulonmenetyksiä. Perheet tarvitsevat taloudellista tukea, jotta pystyvät hoitamaan lasta ja kustantamaan esimerkiksi matkoja kotipaikkakunnalta sairaalaan.

Syöpäsäätiö tukee perheitä, jotka ovat joutuneet vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen lapsen syöpäsairauden vuoksi. Lahjoitus perheille on kaunis tapa tehdä hyvää joulun alla ja tarjoaa myös lämminhenkisen ja tarpeellisen eettisen joululahjavaihtoehdon.

Syöpäsäätiön myöntämä avustus ei kata kaikkia sairaudesta aiheutuvia kuluja, mutta sillä voi olla suuri vaikutus perheen hyvinvointiin ja mielialaan.

Perheet voivat hakea avustusta sairaaloiden syöpäosastojen sosiaalityöntekijöiden kautta. Avustuksen käytölle ei ole asetettu ehtoja, vaan sen voi käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla lapsen ja koko perheen hyvinvoinnin hyväksi. Vuonna 2015 tukea sai 42 perhettä.

Auta lapsiperheitä vaikeassa tilanteessa:

Tee lahjoitus tilisiirtona tilille FI20 2344 1800 0032 29, viitenumero 2202.

 

Juhlatoimikunta

Juhlatoimikunta on järjestänyt jo vuodesta 1998 erilaisia tapahtumia, joiden tuotot osoitetaan Syöpäsäätiön kautta suoraan kotimaiselle syöpätutkimukselle. Vuosien aikana Juhlatoimikunta on kerännyt varoja jo noin 2 miljoonaa euroa.

Varainkeruutapahtumia järjestetään vuosittain useita. Juhlatoimikunnan suurimpia tapahtumia ovat olleet vuosittain järjestettävä tiedetanssiaiset, Hyvän Tahdon Gaala 2009 sekä Syksyn Sävel 2012 -kilpailu yhteistyössä MTV3:n kanssa.

Juhlatoimikunnalla on Syöpäsäätiössä oma rahasto, josta on jaettu merkittäviä apurahoja vuosien aikana. Rahastosta on jaettu apurahoja rintasyövän, eturauhassyövän sekä geenitutkimuksen ja suolistosyövän tutkimustyöhön.

Vuonna 2014 rahastosta myönnettiin kaksivuotinen apuraha tutkimusjohtaja, dosentti Pirjo Laakkoselle ja tämän tutkimusryhmälle aivokasvaintutkimukseen. Syöpäsäätiön apurahalautakunta valitsee tutkijaryhmät, joille apuraha myönnetään.

Juhlatoimikunnassa on 11 jäsentä, jotka ovat valinneet syöpätutkimuksen oman vapaaehtoistyönsä kohteeksi. Jäsenet ovat eri alojen vaikuttajia – jokaisen työpanos on erittäin tärkeä, jotta asetetut keräystavoitteet saavutetaan.

Juhlatoimikunnan perustaja ja kunniapuheenjohtaja on kauppaneuvos Satu Tiivola. Kunniajäseninä ovat valtioneuvos Riitta Uosukainen, lääkintöneuvos Liisa Elovainio sekä professori Sirpa Asko-Seljavaara.

Varsinaisessa toimikunnassa puheenjohtajana toimii Jaana Keho-Kosonen ja varapuheenjohtajana Marja Aarnipuro. Muut jäsenet ovat: Janina Fry, Klara Kivilahti, Tiina Laisi-Puheloinen, Sari Lönnqvist, Reeta Niemisvirta, Kristiina Raitala, Marja Salokangas, Laura Sundström, Pirkko Söderman, Ansi Taulio-Korvenmaa ja Heli Vähäsilta.

Lahjoita ja osallistut taisteluun syöpää vastaan.

Paytrail käyttöehdot