Vaikeina hetkinä huomaamme, että välittäminen on sanojen sijaan tekoja. Haluamme kiittää Sinua ja kertoa, mitä lahjoituksillasi on saatu aikaan.

Saamamme lahjoitukset jaettiin viime vuonna apurahoina 164 tutkijalle tai tutkimusryhmälle. Myös yliopistosairaaloissa tehtävä kliininen, eli potilaiden parissa tehtävä syöpätutkimus sai huomattavan määrän apurahoja. Vaikka kliininen tutkimus on tulevaisuuden hoidon kulmakivi, julkinen rahoitus yliopistosairaaloissa tehtävään terveyden tutkimukseen on pudonnut noin 90 miljoonasta eurosta noin 20 miljoonaan euroon 20 viime vuoden aikana. Tämä on yksi niistä haasteista, johon pystymme vastaamaan Sinun avullasi. Kiitos, että välität.

Tuki syöpätutkimukselle kasvoi lahjoittajien avulla

Syöpäsäätiön varat kertyvät yksinomaan yksityisten henkilöiden ja yritysten lahjoituksista. Saamiemme lahjoitusten ansiosta pystyimme vuonna 2019 tukemaan syöpätutkijoiden työtä yhteensä 7,3 miljoonalla eurolla. 40 prosenttia rahoitusta hakeneista tutkijoista sai säätiöltä rahoituksen.

Lue katsaus vuodelle 2019 >>

 


Syöpäsäätiön tuki tutkimukselle 2019

Tutkimusta on tehtävä Suomessa, koska meillä on ainutlaatuinen perimä

”Tietenkin meidän täytyy tehdä tutkimusta Suomessa, kuka sitten tutkisi suomalaista perimää, ei se ruotsalaisia kiinnosta!” toteaa apurahan vuonna 2019 saanut syöpätutkija Outi Kilpivaara, jonka tutkimusryhmän kohteena on perinnöllinen leukemia.

Ajankohtaisimmat tutkimusartikkelit >>

 


Vuoden kohokohtia Sinulle

Roosa nauha teki ennätystuloksen.

Roosa nauha ­keräys teki sen taas.

Rakastetuin keräyksemme rikkoi taas ennätyksen ja keräsi yli 2,8 miljoonaa euroa naisten syöpien tutkimukselle. Keräyksen kasvona toimi hurmaava Seela Sella. Kampanja osoitti hyväntekemisen voiman eikä se olisi onnis­tunut ilman poikkeuksellisen sitoutuneita lahjoittajia ja yhteistyökumppaneita. Kiitos lahjoittajille ja yritys ­ kumppaneille vahvasta tuesta!

Kaj Kunnas Syöpäsäätiön joulukampanjan kasvo

Aika on paras joululahja.

Syöpäsäätiö lanseerasi uuden joulukeräyksen, jolla kerättiin varoja kaikkien syöpien tutkimukseen sekä taloudellista tukea perheille, jotka ovat ajautuneet talou­dellisiin vaikeuksiin syövän vuoksi. Keräyksen kasvoina olivat Michael Monroe, Maryam Razavi sekä Kaj Kunnas. Joulukeräyksellä kerättiin yli puoli miljoonaa euroa sairastuneiden hyväksi.

Outi Kilpivaaran tutkimusryhmä sai tukea Syöpäsäätiöltä vuonna 2019

Testamenttilahjoituksilla yhä vankka asema

Syöpäsäätiö perustettiin 1948 testamentti lahjoituksen avulla. Säätiö sai vuonna 2019 testamenttilahjoituksina 4,7 miljoonaa euroa. Suuri kiitos kotimaisen syöpä­tutkimuksen menestykses­tä kuuluu siis myös edes­menneille lahjoittajille, joiden avulla tulokset on saavutettu.