”Joulun aikaan iloitsemme yhdessäolosta ja olemme kiitollisia. Lasten jännitys hymyilyttää ja pieniin sydämiin syntyy muistoja, jotka kantavat läpi elämän. Syöpään sairastuneiden joulu on toisenlainen.

Eräs äiti soitti joulun alla neuvontanumeroomme ja kertoi, että syöpäsairaus oli tehnyt niin rajun kolauksen perheen talouteen, että he eivät enää selvinneet laskuistaan. Ehdotin, että he pyytäisivät sukulaisilta joululahjaksi ruokaa. Ei rosollia kinkusta puhumattakaan, vaan perustarvikkeita, joita perhe tarvitsi selvitäkseen.

Toinen äiti kertoi, että leukemiaan sairastunut lapsi viettäisi joulun sairaalassa. Koska toinen vanhemmista oli jatkuvasti lapsen luona, tulot olivat romahtaneet.

Suuri hätä lapsesta sai rinnalleen toisen huolen: kuinka rahat riittävät enää elämiseen? Kuinka joulu voi tulla tällaisten huolien keskelle?

Silloin kun on hätä koko elämästä, taloudelliset huolet tuntuvat kohtuuttomilta. Me Syöpäsäätiössä annamme syövän kohdanneille perheille taloudellista avustusta, jotta he saisivat kokea hetken huojennuksen.

Joulu on välittämisen ja lämmön aikaa. Välitäthän Sinäkin tänä vuonna perheistä, joille sairaus on tuonut taloudellisen ahdingon? Pienikin lahjoitus tuo huojennusta arkeen, jossa apua tarvitaan kipeästi.”

Taina Häkkinen
Vastaava neuvontahoitaja, Syöpäjärjestöt

Lahjoita Syöpäsäätiön joulukeräykseen >>>

Bannerikuva, josta pääsee lahjoittamaan joulukeräykseen.