Huipputason syöpätutkimus on kallista. Riittävän tutkimusrahoituksen turvin syöpätutkijat voivat keskittyä oikeaan työhönsä, tutkimiseen.

Monet vähemmän tärkeät asiat vievät nykyään kuitenkin yhä enemmän tutkijoiden aikaa. Kun tutkimus ei etene esimerkiksi rahoituksen tai ajan puutteen vuoksi, hukataan sairastuneen kannalta tärkeää aikaa.

Munasarjasyöpää tutkiva apulaisprofessori Liisa Kauppi kiteyttää asian näin:

”Tutkimme hyvin hankalasti hoidettavaa syöpää, johon sairastuneista vain alle puolet selviää. Hoidoissa on paljon parannettavaa ja haluan viedä asioita nopeasti eteenpäin. Aikaa ei ole tärvättäväksi, vaan työtä on tehtävä juuri nyt.”

Syöpätutkimus Suomessa on perinteisesti ollut korkeatasoista ja saavutukset sen mukaisia. Tutkimustuloksia on siirretty ripeästi potilaiden hyödyksi. Tutkimuksella on saavutettu huikeita edistysaskelia ja pelastettu lukemattomia ihmishenkiä.

Syöpiin kuolee Suomessa vuosittain edelleen lähes 13 000 ihmistä. Monet aggressiivisemmat syövät, kuten haimasyöpä, ovat tutkimusponnisteluista ja kehittyneistä hoidoista huolimatta edelleen hyvin tappavia.

Lahjoittajien tukea siis tarvitaan edelleen, jotta tutkimusmatka voi jatkua.

Lahjoittamalla annat tutkijoille parhaan mahdollisen joululahjan: aikaa tehdä tutkimustyötä.

Blogiteksti:  Tutkimusjohtaja Jarmo Wahlfors

Rakas lukijamme: osallistu joulukeräykseemme, koska aika on paras joululahja.

 

Lahjoitusvaroilla tuetaan syöpätutkimusta ja annetaan taloudellista tukea vähävaraisille syöpäpotilaille.